Mind a mai napig a névjegykártya szükségességét még az internet sem tudta megdönteni!

A névjegykártya népszerűségét egyszerűségének köszönheti, valamint annak, hogy egy első találkozás alkalmával a személyes benyomáson túl a névjegykártya cseréje az üzleti protokoll alapja.

Legyen személyes névjegykártyája!

A névjegykártya elárulja, hogy kicsoda Ön.

A tapasztalat szerint a jó minőségű névjegykártya megbecsülésben részesül. Ami ötletet, színt hoz be életünkbe azt még inkább megbecsülik.
Ön is becsülje meg vállalkozását és készíttessen színvonalas névjegykártyát!

A névjegykártya legyen összhangban önnel és vállalkozásával. Használja a cég logóját, betűtípusát, színeit a névjegykártyáján is, hogy a partner könnyen be tudja azonosítani ill. ez is mélyíti cége ismertségét.

Lehet egy vagy mindkét oldalon nyomtatott. Az első oldalon elhelyezheti a nevét, személyes elérhetőségeit, a cég nevét és elérhetőségeit. Igen közkedvelt a hátoldalra nyomtatni a cég tevékenységeit, termékeit, a tájékozódást segítő térképet, esetleg reklámot.

Ha a kártyán csak cégadatok szerepelnek konkrét név nélkül, azt cégkártyának vagy üzleti kártyának nevezzük.

A névjegykártya tervezésénél használt grafikai stílusok, a színkombinációk befolyásolják a névjegykártya által keltett pszichés hatást, amikor azt átadjuk új gazdájának.

Végül egy kis névjegykártya protokoll.

A névjegykártya átadása:
A névjegy személyes átadása általában találkozások, ismerkedések, bemutatások és különféle rendezvények, egyeztetések alkalmával történik, a bemutatkozás kiegészítéseként használják. Hivatalos jellegű alkalmakkor főként fontos és illendő – de a magánjellegűeknél is ajánlott – a megkapott névjegykártya elolvasása, pár perces tanulmányozása. Ezzel tiszteletünket fejezzük ki a névjegy átadójával szemben, s ha korábban nem ismertük, akkor lehetőségünk van a helyes megszólításra, illetve nevének pontos használatára, ami nagyon fontos az illem szempontjából.
A bemutatkozás alkalmával kapott névjegykártyát illik a sajátunk átadásával viszonozni.